Bestuurders dagen: Van praten naar doen. Wij zijn wel toe aan de volgende stap. U ook? Regionale Samenwerking in de praktijk

De bestuurders dagen van het Jan van Es Instituut.

Titel:  Van praten naar doen. Wij zijn wel toe aan de volgende stap. U ook?
Regionale Samenwerking in de praktijk

Ervaart u ook dat het best lastig is om met uw regionale partners tot een gezamenlijke aanpak te komen. Wij komen dat dagelijks in de praktijk tegen. Vanuit een optimistische intentie om de zorg in de regio gezamenlijk beter te organiseren zijn er vele knelpunten die de voortgang belemmeren. 

Vanuit het Jan van Es Instituut zijn wij al geruime tijd betrokken bij de voortgang van deze regionale samenwerking in de eerstelijn, de anderhalfde lijn, de proeftuinen populatiebekostiging, de geboortezorg, de spoedzorg en recent ook in de overkoepelende samenwerkingsprojecten. Wetenschappelijke analyses en praktische (strategische) ondersteuning in de regio zijn onze belangrijkste activiteiten.

Vanuit deze uitgebreide wetenschappelijke en praktijkervaring bieden wij nu ondersteuning om met regionale teams te werken aan een praktisch implementatieplan.Thema´s zijn:

 

  1. Spelregels van regionale samenwerking 
  2. Bestuurlijke inrichting van het regionale netwerk 
  3. Gezamenlijk financiële huishouding
  4. Samen sturen op data

 

Ter voorbereiding op deze bestuurdersdagen bieden wij een voorbereidende  webinar aan op 27 januari van 16.00uur tot 17.30uur. We leggen uit wat de overkoepelende onderwerpen zijn, landelijke initiatieven en bestuderen gezamenlijk vragen als; wat werkt er niet in de regio, wat zijn knelpunten en wat werkt er juist wel? 

Heeft u interesse in de webinar dan kunt u zich inschrijven via deze link. U krijgt dan een uitnodiging met de link tot de webinar op de dag zelf, en als u deze dan aanklikt, komt u in onze online omgeving. 

Wanneer u merkt klaar te zijn om met uw regionale team aan de slag te willen gaan, kunt u zich met het team inschrijven voor de bestuurdersdagen. We organiseren deze dagen op de donderdag en vrijdag 23 en 24 april, met een overnachting. De locatie is de Ernst Jan Sillem Hoeve in Den Dolder dus het is ook in een bosrijke omgeving waardoor een tussentijdse wandeling mogelijk is. 

Wanneer u zich wilt inschrijven kan dat via deze link. Mocht u meer informatie willen, neemt u dan even contact met ons op zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden! 

Nog even op een rij:
Voorbereidend Webinar 27 januari 2020
Maandag online omgeving van 16.00 tot 17.30uur
Kosten: gratis.

Bestuurders dagen
Datum: 23 en 24 april 2020
Locatie: van der Valk Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
Kosten: 895,00 euro excl overnachting

Link naar de brochure.