Nieuwsbrief November 2018

Nieuwsbrief November 2018

Het Jan van Es Instituut lanceert de gloednieuwe website!

Na hard werken is de nieuwe website eindelijk klaar. Wij zijn enorm trots op het resultaat! Benieuwd? klik dan op deze link: www.jvei.nl Op de website vindt u informatie over het Jan van Es Instituut en de scholingen die wij aanbieden.

Oproep aan de organisaties: start talent management

De ontwikkeling van de huisartsorganisaties komt in een stroomversnelling. De nieuwe beleidsregels O&I vragen om herbezinning van de huisartsorganisatiestructuur in elke regio. Voor deze organisatiestructuur zijn nieuwe leiders en bestuurders nodig. Zorgprofessionals die leiderschapscompetenties ontwikkelen die passen bij de nieuwe tijd. Wij nodigen organisaties uit om met hun oude en nieuwe bestuurders de nieuwe competenties te ontwikkelen. De leergang leiderschap in een veranderende eerstelijnsomgeving heeft bewezen een bijdrage te leveren aan deze nieuwe leiderschapscompetenties.

De nieuwe leergang gaat op 13 december 2018 van start. Overweegt u om te werken aan uw leiderschapscompetenties, schrijf u dan snel in. U kunt zich hier aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De volgende startdatum is eind 2019 voorzien.


Jan van Es Instituut verzorgt incompany bij Zorgorganisatie Eerste Lijn.

Op 31 oktober is wederom een nieuwe op maat gemaakte incompany training bij een huisartsenzorgorganisatie gestart. In deze drie middagen incompany worden meerdere zorgprofessionals in de eigen regio geschoold op de recente ontwikkelingen in de eerste lijn, de consequenties voor de besturing van de eerstelijnsorganisaties en de samenwerking met de andere stakeholders. Een mooi gebalanceerd geaccrediteerd nascholingsprogramma op locatie. Bent u ook geïnteresseerd in een opmaat incompany voor uw organisatie, neem contact op met Dite Husselman via 06-20429669 of stuur een mailtje naar info@jvei.nl.

Quick scan voor regionalisering huisartsen- en eerstelijnszorg

In samenwerking met Optimedis Nederland ontwikkelt het Jan van Es Instituut de quick scan ‘regionalisering en populatiegerichte zorg’. Hoe ver staat het in uw regio? Zijn de juiste randvoorwaarden voor een effectieve regionale populatiegerichte aanpak aanwezig? Door de lange ervaring en de wetenschappelijke inzichten heeft het Jan van Es Instituut samen met Optimedis de nodige ervaring opgedaan in verschillende Nederlandse en buitenlandse initiatieven. Het resultaat wordt de quick scan! Wilt u de quick scan ook proberen? Scan dan de QR-code hierboven. Uiteraard wordt deze tijdens de bestuurdersdagen 2019 verder toegepast.

Paramedisch centrum de Bleekerij wint Award voor Multidisciplinaire samenwerking

Zaterdag 6 oktober werd voor de eerste keer de Nationale Award voor Multidisciplinaire samenwerking in de Zorg uitgereikt tijdens MedischOndernemen LIVE in Houten. De winnaar van de juryprijs was Paramedisch centrum de Bleekerij. OZOverbindzorg sleepte de publieksprijs in de wacht. Marc Bruijnzeels fungeerde als juryvoorzitter en had de eer om deze prijs uit te reiken. Dit paramedisch centrum is een geweldig voorbeeld van een ondernemer met passie en lef. Door eigen investeringen en doorzettingsvermogen vindt de oncologische nazorg in een mooi multidisciplinair samenwerkingsverband plaats.

“Wetenschappelijk Weetje” van deze maand:

Proactief patiënten selecteren verbetert care management interventies

Care management programma’s laten betere uitkomsten zien als deze zich richten op patiënten die er waarschijnlijk het meeste baat bij hebben. Specifieke patiëntenselectie en risicostratificatie tooling zijn een essentieel onderdeel, alsmede een allesomvattende anamnese van de behoeften van de patiënt, een goed getrainde care manager en een value based bekostiging.
Klik hier om meer te lezen.

Scholingsagenda

Klik op de scholing waarin u geïnteresseerd bent voor meer informatie.

Workshop Risicostratificatie: Grip op de werkdruk in de praktijk
Datum volgt

Workshop Regionalisering in de contouren van de O&I
Datum volgt

Workshop Regioplan in one day
7 december 2018

Leergang leiderschap in een veranderende eerstelijnslandschap
1e bijeenkomst: 13 en 14 december 2018
(Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!)