WORKSHOP RISICOSTRATIFICATIE: ‘GRIP OP DE WERKDRUK IN DE PRAKTIJK’

Datum

Datum volgt

Locatie

Jan van Es Instituut, Almere

Kosten

€395,- p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Voor wie? Praktijkmanagers, kwaliteitsmedewerkers en huisartsen.

Workshop Risicostratificatie: ‘Grip op de werkdruk in de praktijk’

Huisartsen en zorgmanagers hebben het te druk. Ze dreigen de regie over hun praktijk te verliezen. Het verkleinen van de praktijken wordt vaak als oplossing gezien, maar is niet altijd eenvoudig.

Bij u als huisarts/ manager in de eerstelijns zorg rijst de vraag: Maar wat kan ik doen om meer grip te krijgen op de werkdruk? Wat is daadwerkelijk een duurzame oplossing? Hoe kan ik als huisarts of manager de tijd en middelen die ik ter beschikking heb, zo efficiënt mogelijk inrichten? U raadt het nooit: uw patiëntenbestand is de key!

Het Jan van Es Instituut biedt een one-day training Risicostratificatie* aan. We laten u zien dat het mogelijk is om op basis van een analyse van uw patiëntenbestand weer grip op uw tijd te krijgen.

We geven u een breder kader ten aanzien van de mogelijkheden van risicostratificatie en laten u zien wat u direct al in de praktijk kunt brengen. Met een goede analyse:

  • Krijgt u goed in beeld welke patiënten het meeste beslag leggen op uw praktijk.
  • Kunt u voorspellen welke patiënten er volgend jaar meer risico lopen in deze groep te vallen.
  • Kunt u zich richten op de patiënten die u het hardst nodig (zullen) hebben.

Aan de hand van fictieve voorbeelden krijgt u handvatten om deze methodiek ook in uw eigen populatie toe te passen. U maakt kennis met het Adjusted Clinical Groups model van John Hopkins University – een wereldwijd veel gebruikt risicostratificatie model.

Bent u  nieuwsgierig geworden? Wilt u ook meer grip op uw praktijk?

Klik hier voor het volledige programma.

*Risicostratificatie is een statische methode, toegepast op individueel patiëntniveau, om de patiëntengroepen die de meeste baat hebben bij een bepaalde interventie te identificeren. Individuele risico’s op negatieve uitkomsten worden hierin meegenomen.

Doelgroep: Praktijkmanagers, kwaliteitsmedewerkers en huisartsen.

Data: Risicostratificatie zal gegeven worden op de volgende data:

  • Datum volgt nog

Locatie: Jan van Es Instituut, Wisselweg 33, 1314 CB, Almere

Accreditatie: De workshop voor huisartsen geaccrediteerd met 5 punten. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO. 

Prijs: €395,- per deelnemer (BTW is niet van toepassing). Inbegrepen zijn (digitaal) studiemateriaal, deelnamecertificaat, maaltijd en overige catering.

Meer weten? Neem dan contact op met het cursussecretariaat: info@jvei.nl of 036 – 7670360.