4E EDITIE: LEERGANG ‘LEIDERSCHAP IN DE VERANDERENDE EERSTELIJNS GEZONDHEIDSZORG’

Datum

25 en 26 maart 2021

15 en 16 april 2021

27 en 28 mei 2021

24 en 25 juni 2021

(Let op: i.v.m. corona en de overheidsmaatregelen hebben we besloten de bijeenkomsten in januari te verplaatsen. De leergang begint nu eind maart en eindigt eind juni.)

Locatie

In het midden van het land.

Indien het coronavirus ons daartoe noodzaakt, zullen we deze leergang digitaal aanbieden of bijeenkomsten naar een later moment verplaatsen.

Kosten

€4.250 p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat en maaltijden.

Onderwijsconcept: Transformatief leiderschap is onder andere het herkennen en omgaan met een verscheidenheid aan perspectieven en waarden, zoals deze in en rond de hybride organisaties volop aanwezig zijn. Het hanteren van de spanningen die hier uit voortkomen draagt bij aan een succesvol optreden.
In deze meerdaagse leergang van vier blokken is deze visie op leiderschap vertaalt in het onderwijskundig concept. Ieder onderwerp krijgt u vanuit meerdere perspectieven aangeboden. Zo leert u deze te analyseren, te expliciteren en te anticiperen.

Werkvormen: Om dit te bereiken werken wij met meerdere sprekers en trainers en nemen we de tijd voor (zelf)reflectie. Uiteraard is er ruimte voor interactieve werkvormen, intervisie en werken we in een dagdeel met een acteur.

Programma

Deze tweedaagse leergang start steeds op donderdag 12 .00 uur tot vrijdagmiddag 15.30 uur.

  • 4 en 5 maart: Marc Bruijnzeels  ontwikkelingen in de eerste lijn. Gastdocenten: Zorgverzekeraar en deskundige ziekenhuiszorg.
  • 15 en 16 april: Leo Hans, Ken jezelf: competenties en vaardigheden. Suzanne Brinkman: werken aan je profiel en spiegelen
  • 27 en 28 mei: Dite Husselman Governance/goed bestuur. Gastdocenten: begeleider bestuurlijke intervisie en een ervaren toezichthouder.
  • 24 en 25 juni: Nanne Dodde: stakeholdersmanagement. Jeroen Struijs: populatiemanagement.

Als u een compleet blok mist, is er geen restitutie mogelijk.

In de onderstaande link vindt u de folder met het complete programma van de cursus.

Folder 4e editie leergang Leiderschap

Programma leiding: De programmaleiding is in handen van Marc Bruijnzeels en Dite Husselman.
Dr Marc Bruijnzeels is directeur Jan van Es Instituut & Associate Professor bij het LUMC.
Mr Drs Dite Husselman is strategisch adviseur governance en bestuurlijke vraagstukken in eerstelijns gezondheidszorg. Zij begeleidt de leergang.

Accreditatie: Deze leergang is geaccrediteerd voor 40 punten.