Scholingsspecial juli 2019

Scholingsspecial juli 2019

10 juli 2019

Het is tijd voor meer kennis!
Het Jan van Es Instituut heeft voor het najaar weer twee mooie programma’s voor u in de aanbieding.

De succesvolle leiderschapstraining (4 keer een tweedaagse) gaat eind oktober weer van start. U kunt zich vanaf nu aanmelden. Klik hier.

En met trots bieden wij u in samenwerking met de LUMC-Campus Den Haag een nieuw programma De Kenniscarrousel Populatiegerichte Zorg. Deze carrousel van 9 bijeenkomsten van 1 dag biedt u de mogelijkheden om de diverse elementen van deze nieuwe waardegedreven aanpak te bestuderen. Elementen die zeer goed aansluiten bij de huidige beleidsontwikkelingen in de zorg als samenwerking met het sociale domein en de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

Bent u ook benieuwd hoe u met dezelfde middelen de zorg met elkaar slimmer kunt aanbieden, en waarmee het werkplezier van de professionals groeit, volg dan zeker deze carrousel. U kunt zich inschrijven per sessie of voor een voordelig tarief voor het hele programma. Voor meer informatie klik hier.

Hieronder vindt u meer informatie over de scholingen.

3e editie leergang ‘Leiderschap in de veranderende eerstelijnsgezondheidszorg’

Wilt u leiderschap tonen in de eerstelijnsgezondheidszorg? Wilt u uw leiderschapscompetenties verder ontwikkelen? Dan is deze cursus iets voor u! 

Datum
Blok 1: 31 oktober en 1 november 2019
Blok 2: 12 en 13 december 2019
Blok 3: 16 en 17 januari 2020
Blok 4: 5 en 6 maart 2020
Locatie
In het midden van het land
Prijs
€4.950 p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat, maaltijden en hotelovernachtingen.

Transformatief leiderschap is onder andere het herkennen en omgaan met een verscheidenheid aan perspectieven en waarden, zoals deze in en rond de hybride organisaties volop aanwezig zijn. Het hanteren van de spanningen die hier uit voortkomen draagt bij aan een succesvol optreden.

In deze meerdaagse leergang van vier blokken is deze visie op leiderschap vertaalt in het onderwijskundig concept. Ieder onderwerp krijgt u vanuit meerdere perspectieven aangeboden. Zo leert u deze te analyseren, te expliciteren en te anticiperen.

Meer lezen of gelijk aanmelden, klik hier!

De Kenniscarrousel Populatiegerichte Zorg

Van ketens naar populatiegericht: zoekt u ook meer balans tussen ziektespecifieke en mensgerichte zorg? Lees dan verder! 

Datum
Elke derde dinsdag van de maand vanaf oktober 2019 tot en met juni 2020.

15 oktober 2019
19 november 2019
17 december 2019
21 januari 2020
18 februari 2020
17 maart 2020
21 april 2020
19 mei 2020
16 juni 2020

Locatie
Afwisselend op LUMC-Campus Den Haag of op Landgoed Groot ZonneOord in Ede.

Prijs
€375,00 per dag (btw-vrij)

Bij deelname aan meer dan 4 kenniscarrousels: 10% korting!
Bij deelname aan alle cursussen de laatste gratis!
Indien u van dit kortingsaanbod gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk aangeven op 1 december 2019.

Over de cursus
De huidige ontwikkelingen in en om de eerstelijn vragen om een omslag in denken. Meer waardegedreven zorg in plaats van de focus op volume. De ziekte staat niet meer centraal, maar de mens met al zijn uitdagingen in de specifieke context. Aandacht voor verschillen in plaats van standaard gedreven zorgverlening. Netwerkzorg als vervolg op de succesvolle ketenzorgbenadering. De mogelijkheden om meer data gestuurd te organiseren nemen toe en lijken wenselijk. Wat zijn dan de juiste interventies om vloeiend door het sociaal domein, eerste lijn en specialistische zorg te realiseren?  En hoe doe je dat dan allemaal tegelijkertijd in het huidige gefragmenteerde zorgveld. Meer lezen en aanmelden…

Wetenschappelijk weetje van de maand: Innovatieve modellen huisartsenzorg
De huisartsenzorg wordt geconfronteerd met dreigende tekorten en een toenemende zorgvraag. Hoe hiermee om te gaan? Is het huidige systeem van individuele praktijkhouders en een huidig afsprakensysteem houdbaar voor de toekomst.
Lees hoe aan de overkant van de Noordzee hier onderzoek naar is gedaan. Zinvolle aanbevelingen voor Nederland? Meer lezen…

Extra informatie: