WORKSHOP ‘GOED BESTUUR IN DE EERSTE LIJN’

Datum

23 april 2018

Locatie

Jan van Es Instituut, Almere

Kosten

€395,- p.p. (BTW-vrij) incl. studiemateriaal, deelnamecertificaat en catering.

Voor wie? Directeuren, bestuurders, huisartsen en professional van samenwerkende praktijken, gezondheidscentra, zorggroepen en huisartsenposten.

Workshop ‘Goed bestuur in de eerste lijn’

van theorie naar praktijk

Programma

Er is een omslag gaande. Steeds meer organisaties in de eerste lijn zoeken samenwerking in de regio. Wat zijn in deze nieuwe werkelijkheid de verantwoordelijkheden en de bevoegdheden van de diverse partijen? Dit vereist een heel andere manier van kijken naar de organisatie. Goed bestuur (governance) beperkt zich ook in de eerste lijn niet tot de bestuurskamer, maar wordt een onderwerp voor de hele organisatie. Het grote knelpunt is vaak het verschil in kennisniveau van de diverse organisatielagen.

Als manager/ coördinator komt u voor nieuwe vraagstukken te staan. U moet bijvoorbeeld richting de zorgverzekeraar kunnen aantonen dat u de interne zaken netjes op orde hebt. U moet op de hoogte zijn van de Zorgbrede Governance Code 2017.

Tijdens deze 1-daagse workshop maken we de vertaalslag van theoretische facetten van ‘goed bestuur’ naar de praktijk. Daarbij krijgt u antwoord op juridische vragen (hoe geven we de samenwerking vorm?) en ook op vragen over gedeelde waarden (komen onze waarden wel overeen met die van de zorgverzekeraar?). Succesvol samenwerken vraagt om wederzijds vertrouwen – de basis voor ‘goed bestuur’.

Quote van deelnemer: “Helder verhaal, goede interactie. Er wordt je een spiegel voorgehouden t.a.v. de verantwoordelijkheden die je als bestuurder hebt. ”

Aan de hand van een helder model geven we u inzicht in alle theoretische facetten van ‘goed bestuur’. Vervolgens maken we samen de vertaalslag naar de praktijk.

Kijkt u hier voor het uitgebreide programma

U leert in één dag:

  • Alles over de Zorgbrede Governance Code 2017
  • Wat ‘goed bestuur’(governance) inhoudt
  • Wat de meerwaarde is van toezichthouders
  • Hoe u samenwerking met andere organisaties en netwerken de juiste juridische vorm geeft
  • Hoe u bijdraagt aan wederzijds vertrouwen
  • Hoe u de contacten met de patiënten onderhoudt

Data: Goed bestuur in de eerste lijn zal op de maandag 23 april 2018 gegeven worden

Op het aanmeldformulier kunt u aangeven op welke dag u de workshop wenst te volgen. Aan deze workshop kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Toewijzing geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Locatie: Jan van Es Instituut, Wisselweg 33, 1314 CB Almere.

Accreditatie: De workshop voor huisartsen geaccrediteerd met 5 punten. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO. 

Prijs:  €395 per deelnemer (BTW is niet van toepassing). Inbegrepen zijn studiemateriaal, deelnamecertificaat, en catering.

Dite Husselman (Husselman Advies) heeft bij diverse organisaties ruime ervaring opgedaan in governance en bestuurlijke vraagstukken, zij zal u deze dag bij het Jan van Es Instituut begeleiden.

 

Meer weten? Neem dan contact op met het cursussecretariaat: info@jvei.nl of 036 – 7670360.